Français

BOEIENDE AVOND DERDE WERELDGROEP SOEST

2014-11-30Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de jaarlijkse ontmoetingsavond van de Derde Wereldgroep Soest, als vanouds in de aula van het Griftland College. Rob Duit, afdelingsdirecteur van de school, overhandigde een cheque ter waarde van € 5935,67 aan voorzitter Jan Bik van de DWG Soest. De tweedeklassers hadden dit bedrag in oktober bij elkaar weten te brengen met allerlei acties. Het geld is bestemd voor onderwijs aan zo’n 1000 arme kinderen in de Mozambiquaanse hoofdstad Maputo.

René Boezaard, leider van dit Escola de Rua-project, wist de bezoekers zeer te boeien met een schets van de economische en politieke situatie in Mozambique en de directe consequenties daarvan voor de vele armen in dat land. Het geld zal besteed worden aan de dringend noodzakelijke renovatie van een van de twee schoolgebouwen die het project in gebruik heeft.

Prachtig

Na een gezellige pauze, waarin mooie kaarten en heerlijke chocolade van de Wereldwinkel werden verkocht, was het tijd voor het optreden van de Nigeriaanse verhalenverteller Baba Opomulero Adebesi. Prachtig uitgedost, nam hij in een aanstekelijke presentatie het publiek mee in zijn verhaal over de lotgevallen van twee broers, een tweeling. Zeer gewenst door hun ouders, maar pas na veel problemen geboren. Als volwassenen gaan zijn elk hun eigen weg, om eindelijk eens ‘alleen’ te zijn, maar spreken af elkaar na vijf jaar op een bepaalde plek te ontmoeten. Het is een verhaal over afscheid nemen, met onbekende bestemming vertrekken, onzekerheid of met elkaar ooit terug zal zien en de vreugde van de thuiskomst. De zaal zong enthousiast mee met de weemoedige of strijdlustige begeleidende liedjes.

Het bestuur kijkt terug op een geslaagde avond, die ook bijgewoond werd door de Soester wethouder mevrouw Jannelies van Berkel.