Français

ACTIEDAG TWEEDE KLASSEN GRIFTLAND COLLEGE GROOT SUCCES

CIMG4059

CIMG4077CIMG4062De jaarlijkse actiedag op 17 oktober van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College in Soest was een groot succes. De opbrengst van een ochtend lang klussen en lekkernijen verkopen was overweldigend. Rond 14.30 uur kon een cheque ter waarde van een bedrag van bijna € 6.000 worden overhandigd aan voorzitter Jan Bik van de Derde Wereldgroep Soest. Hij en zijn medebestuursleden toonden zich zeer dankbaar met het resultaat.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben de afgelopen vrijdag het vuur uit hun sloffen gelopen voor de broodnodige renovatie van een school in Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Deze school behoort bij het project Escola de Rua, waarmee de Derde Wereldgroep Soest al sinds 2001 contact heeft. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden.

Na een goede voorbereiding op school en thuis gingen de enthousiaste leerlingen in groepjes op stap. Sommigen leerlingen verkochten lekkernijen in de school, anderen trokken eropuit naar de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten.

De leerlingen hadden veel verschillende manieren bedacht om geld te verdienen: van het verkopen van allerhande lekkernijen tot het wassen van auto's, van het wegbrengen van boodschappenkarretjes en statiegeldflessen tot het organiseren van een loterij. Kortom, een gevarieerd en succesvol programma, waarvoor de leerlingen zich met hart en ziel inzetten.

Onder leiding van de mentoren werd 's middags het vele geld geteld en werden de enthousiaste verhalen aangehoord. Uiteindelijk kon aan het eind van de dag het mooie geldbedrag worden overhandigd aan de Derde Wereldgroep Soest. Een geweldig resultaat voor het Centro de Encontro/Escola de Rua in Mozambique, die anders gesloten had moeten worden.

De dag had niet zo succesvol kunnen verlopen zonder de medewerking van de leerlingen en hun ouders en ook niet zonder de vrijgevigheid en de leuke reacties van de voorbijgangers in de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten/Spakenburg. Tot volgend jaar...

IMG 9253-001

 Beelden van de zeer succesvolle actiedag van het Soester Griftland College

op 17 oktober, de laatste dag voor de herfstvakantie.

Op de onderste foto houdt DWG-penningmeester Erica Hoksbergen

trots de cheque van 5.885,67 euro in handen,

bestemd voor een school voor allerarmsten in Maputo.

Rechts van haar staat voorzitter Jan Bik,

links secretaris Gerrit Leeflang en daarnaast Wim Mann.