Archief

BOEIENDE AVOND DERDE WERELDGROEP SOEST

Griftland_cheque-4Vorige week vrijdag kwamen vele vrienden van de DWG Soest weer in het immer gastvrije Griftland College bij elkaar om te luisteren naar Paul van Gool, net terug uit Kampala in Oeganda.  De Derde Wereldgroep financiert daar de bouw van een basisschool voor kansarme kinderen uit de wijk Katwe. Omdat veel ouders geen geld hebben om schoolspullen en schooluniformen aan te schaffen zwerven hun kinderen maar op straat rond en glijden af naar drugsgebruik en criminaliteit. Charles Matovu heeft uit eigen middelen en met hulp van de gemeenschap een schooltje gebouwd waar deze kinderen wel terecht kunnen.  Omdat dit schooltje uit zijn voegen barst wordt met hulp van de DWG nu een nieuw, veel groter, gebouw neergezet. De penningmeester kwam met de verrassing, dat een Brabantse stichting € 25.000, - voor dit project ter beschikking heeft gesteld, waarmee het project weer en stap verder komt.

Na de pauze werd de aanwezigen een indringend beeld getoond van jongens de in de stad Arusha in Tanzania op straat leven en daar allerlei soorten drugs gebruiken, zoals lijm of kerosine snuiven. Het echtpaar Noud en Truus van Hout heeft een centrum opgezet waar deze jongens leren om weer een normaal leven te leiden. Ze krijgen een opleiding en worden geholpen bij het vinden van een baan en woonruimte. De toewijding en inzet voor deze jongens is hartverwarmend.

Frans Wiegmans werd blij gemaakt met een cheque van ruim € 6500,-, opbrengst van de herfstactie van de tweedeklassers van het Griftland College. Het geld is bestemd voor de aanschaf van schoolmaterialen voor kansarme kinderen in  Kerala, Zuid-India.

De Wereldwinkel had weer lekkere en leuke dingen voor de verkoop en haar voorzitter Jan Buning verraste de DWG Soest met een mooie gift van € 1300,- voor een scholingsproject in Kinshasa in de Dem. Republiek Congo.  Al met al een mooie avond voor de Derde Wereldgroep Soest, die in 2013 haar dertigjarige bestaan zal vieren.