Archief

ACTIEDAG TWEEDE KLASSEN GRIFTLAND COLLEGE GROOT SUCCES

De jaarlijkse actiedag van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College in Soest is een groot succes geworden. De opbrengst van een ochtend lang klussen en lekkernijen verkopen was overweldigend. Aan het einde van de ochtend kon een bedrag van ruim € 6500 worden overhandigd aan mevrouw Hoksbergen van de Derde Wereldgroep Soest. Zij toonde zich zeer dankbaar met het resultaat.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben afgelopen vrijdag het vuur uit hun sloffen gelopen voor een project in India. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden.

Na een goede voorbereiding op school of thuis gingen de enthousiaste leerlingen in groepjes op stap; vanwege de regen leek het aanvankelijk een lastige klus te worden, maar met het verdwijnen van de regen verscheen het winkelend publiek.

De leerlingen hadden veel verschillende manieren bedacht om het geld te verdienen: van culinaire hoogstandjes en entertainment voor bejaarden tot het wegbrengen van boodschappenkarretjes en statiegeldflessen. Maar ook van het verkopen van zelfgemaakte sieraden en sleutelhangers tot tuinieren en auto’s wassen. Kortom, de leerlingen boden een zeer gevarieerd producten- en dienstenpakket en waren hiermee buitengewoon succesvol.

Onder leiding van de mentoren werd ’s middags het vele geld geteld en werden de enthousiaste verhalen aangehoord. Uiteindelijk kon aan het einde van de dag het mooie geldbedrag worden overhandigd aan de Derde Wereldgroep Soest (DWG). Een geweldig resultaat voor de bijna 600 kinderen van de inheemse bosbewoners de Dalits in Kerala, India.

De dag had niet zo succesvol kunnen verlopen zonder de vrijgevigheid en de leuke reacties van de voorbijgangers in de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten/Spakenburg.

HPIM0885

Twee Griftlanders gaan  de voorlopige cheque van € 6421,90 overhandigen

aan de DWG-bestuursleden Annemarieke Koch (l.) en Erica Hoksbergen.

♥♥♥

Aldus het verslag van het Griftland College zelf over de actiedag, die traditioneel wordt gehouden op de laatste schooldag voor de herfstvakantie. De actie was deze keer voor schoolspullen voor zo'n 600 kinderen van zeer arme ouders in het gebied van de Dalits in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala. De Derde Wereldgroep Soest zal ervoor zorgen dat opbrengst snel naar de lokale organisatie BGM Social Service Centre gaat. Dat is een oude bekende van de DWG, die al veel gedaan heeft voor de bewoners van een afgelegen bosgebied: putten geslagen, latrines gebouwd, een kliniekje neergezet en vooral scholingsmogelijkheden gecreëerd.