Archief

DWG-PARTNER AIDFI EN AUKE IDZENGA WINNEN WEER PRESTIGIEUZE PRIJS, NU IN AZIË

De Derde Wereldgroep Soest steunt al sinds vele jaren het werk van Auke Idzenga. Onlangs heeft hij alweer een prestigieuze prijs ontvangen: Ramon Magsaysay Award. Deze prijs is genoemd naar de Filippijnse president, die in 1957 bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. Hij was zeer geliefd om zijn inzet voor de rechten van arme mensen.

Auke Idzenga  is afkomstig uit Elburg en werkt en woont op de Filippijnen. Daar ontwikkelde hij de technologie van de  hydraulische Rampomp. Deze pomp kan bewoners hoog in de bergen voorzien van schoon water. En dat zonder gebruik te maken van welke externe energiebron dan ook. De Rampomp heeft duizenden levens van arme mensen ingrijpend verbeterd. Niet alleen op de Filippijnen, maar ook in Afghanistan, Colombia en Nepal.                      

De Ramon Magsaysay Award wordt wel de Aziatische tegenhanger genoemd van de Nobelprijs voor de Vrede. De prijs gaat over onbaatzuchtige inzet voor landelijke of stedelijke ontwikkeling, armoede- bestrijding, openbare gezondheid of duurzaam gebruik van het milieu. De prijs (50.000 euro) is bestemd voor mensen met buitengewone daadkracht, integriteit en onbaatzuchtigheid en gaat deze keer naar AIDFI, de organisatie waarvan Auke Idzenga deel uitmaakt. 

Top-2

 Meer over Auke Idzenga's werk in de Filippijnen: http://www.aidfi.org/