Archief

GRIFTLANDERS VERDIENEN RUIM 5800 EURO VOOR SCHOOL IN OEGANDA!

Traditiegetrouw zijn de tweedeklassers van het Soester Griftland College op de laatste schooldag voor de herfstvakantie - op 14 oktober - weer uitgezwermd in de winkelstraten van Soest, Baarn en Bunschoten-Spakenburg om vindingrijk en creatief met vaak zelfgemaakte lekkernijen om geld te verdienen voor een project van de Derde Wereldgroep Soest. Ditmaal voor de bouw van een school in de wijk Katwe in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Het resultaat van de inspanningen van de Griftlanders was niet minder dan 5823,24 euro. Dat bedrag wordt officieel aan de DWG overgedragen op de gezellige ontmoetingsavond op 18 november aanstaande (zie ook de aankondiging daarvoor elders op deze site).

Een prachtig resultaat, mede gezien het feit dat mensen wellicht toch wat meer geneigd zijn de hand op de knip te houden in deze economisch zeer onzekere tijden!

Twee zeer betrokken Oegandezen hebben met eigen middelen op eigen grond een schooltje opgezet om kinderen, die anders niet naar school kunnen, een kans op onderwijs te geven. Er is nu dringend behoefte aan een groter gebouw, dat op het nieuwe terrein zal worden gebouwd. En dat gebouw zal er komen, mede dankzij de Griftlanders! 

 

Op de foto's  hieronder Griftlanders in actie voor Oeganda. De tekst op de fiets vertelt!20111014_15

20111014_6

20111014_8