Archief

ONTMOETINGSAVOND OP VRIJDAG 19 NOVEMBER

De Derde Wereldgroep Soest organiseert op vrijdagavond 19 november in de aula van het Griftland College een ontmoetingsavond voor donateurs en belangstellenden.

Het belooft een interessante en zeer gevarieerde avond te worden. Mirjam Vossen, schrijfster van 'Eerste hulp bij ontwikkelingswerk', zal een inkijk geven in de werkwijze van de grote ontwikkelingsorganisaties zoals Novib, ICCO, Hivos en Cordaid. Ook de kracht van kleine organisaties zoals de DWG Soest èn de valkuilen waarmee zij te maken kunnen krijgen, passeren de revue.

Na de pauze wordt de prachtige documentaire 'Hemelse modder, architectuur en magie in West-Afrika' vertoond, over de eeuwenoude, uit leem opgetrokken, moskeeën en gebouwen in Mali en Niger.

Rob Duit, afdelingsdirecteur op het Griftland College, zal de opbrengst bekend maken van de leerlingenactie voor het scholingscentrum in Accra, hoofdstad van Ghana. De fototentoonstelling over dit project is in de aula te bewonderen.

Mandingo Tingana Vicor zal de bezoekers muzikaal welkom heten met spel op zijn balafon, de Afrikaanse variant van de xylofoon. 

De Soester Wereldwinkel is aanwezig met leuke cadeaus voor Sinterklaas en de Kerst.

Koffie, thee en lekkere hapjes veraangenamen het verblijf.

 

Vrijdag 19 november

Griftland College, Noorderweg 79, Soest

Toegang Gratis.  Start 20.00. Zaal open 19.30

 

De Derde Wereldgroep bestaat al 27 jaar en steunt, met hulp van particulieren, maatschappelijke organisaties en de gemeente Soest, per jaar gemiddeld 20 kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Zuid-Oost-Azië en Afrika.