Archief

TWEEDEKLASSERS GRIFTLAND VERDIENEN € 7000 VOOR STRAATKINDEREN GHANA

dsc_0167_griftland-actie_16.10.09_verkoop_hartjes.jpg

De drie Griftlanders die zelfgemaakte hartjes verkopen

De twaalf tweede klassen van het Griftland College gingen op die vrijdagochtend traditiegetrouw op de laatste dag voor de herfstvakantie de straat op. Het gure weer deerde ze niet, zij gingen welgemoed de winkelstraten en pleinen op van Soest, Baarn en omstreken. Met ondernemingszin, creativiteit en enthousiasme belaagden ze het winkelende publiek ten bate van hun leeftijdgenoten in Ghana. Het ging hen om de verbetering van de leef- en onderwijsmogelijkheden van de straatkinderen in Accra. Kinderen die álles ontberen!

dsc_0176_griftland-actie_16.10.09_raadslid_ans_mann_koopt_rode_roos.jpg

Dankzij hun ouders, mentoren en leraren en het goedgeefse publiek was de opbrengst van de herfstactie dit jaar weer een daverend succes: ruim 7000 euro.

De Ghanese straatkinderen en hun ouders krijgen door deze actie geld om te overleven, om zich te kunnen ontwikkelen, voor alfabetisering en voor aanschaf en leren gebruiken van audiovisuele hulpmiddelen.
De plaatselijke organisatie Urban Poor Child Organisation (UPCO) zorgt ervoor dat het geld rechtstreeks ten goede komt aan de doelgroep. Dit is altijd het geval bij projecten die zijn aangedragen door de Soester Derde Wereldgroep.
dsc_0197griftland-actie_16.10.09_wethouder_middelkoop_koopt_oliebollen_raadslid_ans_mann_ook.jpg
Het pedagogisch klimaat op het Griftland College zorgt ervoor dat de relatief zeer welvarende middelbare scholieren over de eigen beperkte grenzen leert kijken. Hulde voor deze geweldige school!
Vermeldenswaard is ook de ongeveer een vierkante meter grote poster op canvas, die geschonken
was door het bedrijf www.UwMooisteFoto.nl. Die foto staat hieronder:
dwg_ghana_en_griftland_actie_16_oktober_2009_site.jpg