Archief

DA COSTASCHOOL SOEST IN ACTIE VOOR WATERPUTTEN IN KERALA, INDIA

De Derde Wereldgroep is verheugd dat leerlingen, ouders en onderwijsteam van de Da Costaschool ruim € 1890 hebben ingezameld voor waterputten in het arme Kerala, een zuidelijke deelstaat van India.

Hieronder het verslag, geschreven door Ineke Versloot van het Da Costa-team:

Da Costaschool: Op feestelijke wijze ‘Waterputtenactie’ afgesloten

Op de Da Costa-school in Soest stond vorig jaar mei stond het thema ‘water’ centraal. In deze projectperiode zijn de kinderen volop aan de slag gegaan met dit actuele thema: water als natuurverschijnsel, water als vriend of als vijand.

Omdat ieder jaar, door de kinderen en ouders van de school, een goed doel wordt ondersteund, is dit schooljaar, in het kader van het waterproject, een passend doel gezocht. Dat is gevonden in het waterputtenproject in Kerala in Zuid-India. Het is kleinschalig en wordt gesteund door de Derde Wereldgroep Soest.

Het gaat om een bevolkingsgroep die in een afgelegen natuurgebied woont waar tot voorkort totaal geen voorzieningen voor schoon water waren. Er werd water gedronken uit een stuwmeer, dat tevens voor andere doeleinden gebruikt werd. Dat had veel infecties tot gevolg.

De bevolking heeft grote behoefte aan meer waterputten, omdat het netwerk van putten niet dicht genoeg is. De aanleg van een put kost  € 300-.

Doel van de actie op de Da Costaschool was natuurlijk zoveel mogelijk putten bij elkaar te sparen en dat is gelukt, dankzij het grote ‘spaar’-enthousiasme van de kinderen en een collecte tijdens de kerstdienst afgelopen december.

Op dinsdagavond 30 juni werd de cheque in het bijzijn van alle ouders en kinderen door Britt en Bieneke uit groep 5 overhandigd aan twee bestuursleden van de Derde Wereldgroep Soest, Annemarieke Koch en Leo Weusten.

dsc_0073_dwg_da_costa_30.06.09_voor_site.jpg

Britt en Bieneke hebben de cheque voor de zes waterputten overhandigd aan de DWG-bestuursleden Annemarieke Koch en Leo Weusten. Links Ineke Versloot van het Da Costa-onderwijsteam.