Archief

WERELDWINKEL SOEST SCHENKT € 3000 AAN DERDE WERELDGROEP SOEST

Zaterdag 9 mei was er bij de Wereldwinkel in Soest een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van 40 jaar landelijk bestaan van de Wereldwinkels.pict0008.jpg

 

 Erica Hoksbergen, penningmeester van de Derde Wereldgroep Soest, krijgt hier van Jan Buning, voorzitter Wereldwinkel Soest, een cheque ter waarde van € 3000,- overhandigd.

Op 9 mei was het ook Wereldwinkeldag en op deze dag werd de Stichting Derde Wereldgroep Soest, in aanwezigheid van vele belangstellenden, verrast met een cheque van € 3000,- 

Het jaar 2008 is voor de Wereldwinkel in Soest een prima jaar geweest met een heel mooi positief resultaat.

Het bestuur van de Wereldwinkel heeft besloten om het merendeel te schenken aan de Derde Wereldgroep Soest met de bedoeling dat zij dit gebruiken voor ondersteuning van een ontwikkelingsproject.

In haar dankwoord ging Erica Hoksbergen in op de verbondenheid van de Wereldwinkel en de Derde Wereldgroep Soest. Het eerste bestuur van de Wereldwinkel werd in 1990 gevormd door bestuursleden van de Derde Wereldgroep. Beide organisaties zetten zich in om het levensgeluk van mensen die het moeilijk hebben in ontwikkelingslanden, te vergroten.

 

 

pict0001.jpgDe Wereldwinkel in Soest heeft een fraaie winkel, waar op 9 mei ook een kraampje voor stond met allerlei producten

.

De Wereldwinkel doet dit door de producten uit de derde wereld voor een eerlijke prijs in te kopen en hièr te verkopen, de Derde Wereldgroep steunt de mensen dáár met geld voor allerlei basisvoorzieningen.

Het geld dat de Derde Wereldgroep in ontvangst mocht nemen, zal gebruikt worden voor het aanschaffen van schoolboeken voor “Escola de Rua” in Moputo, in Mozambique.

 

 maputo_basisschool_a_dwg-site_09-05-09.jpgDe school in Moputo waar het geld heen gaat.