Archief

SEED SAMBURU HEEFT VRACHTWAGEN

Mede dankzij de succesvolle actie van de tweeklassers van het Soester Griftland College vorig jaar oktober heeft de stichting SEED Samburu nu de beschikking over een vrachtwagen. Miriam Winkel,  oprichtster van de stichting, vertelt in een mail aan de Derde Wereldgroep Soest: 
 

net_gekocht_5_-_kopie_dwg.jpg

<< Wij willen jullie als eersten dit goede nieuws brengen: we hebben een vrachtwagen gekocht! Het is een Mitsubishi FH, bouwjaar 2001, 7 ton. We hebben lang naar deze vrachtwagen gezocht, heel Nairobi hebben onze mensen afgestruind, maar deze wagens zijn moeilijk te vinden, omdat ze goed zijn. Ze veranderen niet of nauwelijks van eigenaar. Uiteindelijk hebben we deze vrachtwagen in de omgeving van Nakuru gevonden. Hij is nu in Maralal en staat in de garage. We willen dat de vrachtwagen in topconditie is (grote beurt, nieuwe banden, nieuwe bedrading, aanpassing van de body). Volgende week gaan we waarschijnlijk al met een eerste lading vee naar Nairobi.

De vrachtwagen is er in eerste instantie voor de veehandel. Maar we gaan hem ook gebruiken voor het transport van de bouwmaterialen voor de klaslokalen naar de gemeenschappen en voor andere activiteiten, zoals het vervoer van noodvoedsel. Derden kunnen de vrachtwagen huren, maar altijd met onze chauffeur en helper. We proberen zoveel mogelijk geld te verdienen voor SEED Samburu met deze vrachtwagen.
 
Voor de winst van vrachtwagen openen we een aparte bankrekening. Dit is een eis van Impulsis, maar is ook handig voor de administratie. De winst gaan we inzetten voor gemeenschapsactiviteiten. We gaan een apart bestuur
of comité oprichten. Dit is wederom een eis van Impulsis, maar voor ons is het ook goed. De leden zullen mensen zijn die ons goed kunnen adviseren.

We zijn heel blij en de vrachtwagen is met zang en dans door de gemeenschap ontvangen. Ze hebben plannen om op korte termijn een eigen veemarkt te openen, zodat ze niet alleen hun vee aan SEED kunnen verkopen, maar ook onderling kunnen gaan handelen. Dat zou fantastisch zijn.

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte! 

Veel groeten van ons allemaal,
Miriam Winkel
  <<