Archief

SOESTER 'SISTERS' WINNEN SOESTER GOUDEN OLIEBOL 2008, DWG TWEEDE

cimg0804_esther_en_sandra_bakker_met_gouden_oliebol_2008_rechts_ans_mann_09-01-09_bijgesneden.jpgDe zussen Esther Bakker en Sandra van Asch-Bakker hebben de Soester Gouden Oliebol 2008 gewonnen met 35% van de 306 geldige stemmen.
 

Het kleinood werd uitgereikt door Cathy Seabaugh, de Amerikaanse oprichtster van de stichting 'A Sister's Hope', die zich inspant om geld in te zamelen voor medisch onderzoek naar borstkanker. De zussen helpen krachtig mee: ze haalden in 2008 ruim 20.000 Euro op. Zij hebben aangekondigd, mede geïnspireerd door de Gouden Oliebol, daarmee door te gaan.

De Derde Wereldgroep Soest was een van de zeven genomineerden en werd tweede met ruim 20% van de stemmen.

Niels Walgreen, strijder tegen zwerfafval in onder andere de wijk Smitsveen, kreeg bijna net zoveel stemmen als de Derde Wereldgroep. Voor zijn grote inzet ontving hij de eenmalige Gouden Hark.

cimg0784_gl_go_2008_rosan_coppes_interviewt_dwg-voorzitter_jan_bik_09-01-09.jpgDe andere genomineerden waren Riek ('Mevrouw Unicef') Rademaker-Beuken die al zo'n 50 jaar Unicef-kaarten verkoopt vanuit haar huis aan de Lange Brinkweg, Radio Soest-veteraan Ruud van Zomeren, bevlogen turntrainer Harry Eichholtz en de dichter-columnist Jan Visser. Hij was destijds de bedenker van de Gouden Oliebol, die ditmaal voor de 23ste keer werd uitgereikt. Hij ontving de speciaal ingestelde Buitenbeentje-prijs.

De Gouden Oliebol is een onderscheiding voor vrijwilligers die GroenLinks jaarlijks uitreikt. Alle inwoners van de gemeente Soest kunnen hun stem uitbrengen op hun favorieten.

De DWG is heel blij met de tweede plaats en feliciteert de winnaressen van harte met deze uitverkiezing en wenst hen veel succes met hun verdere acties.

Op de bovenste foto links Esther en Sandra Bakker, rechts Ans Mann, fractievoorzitter van GroenLinks en oud-voorzitter van de DWG. Op de onderste foto interviewt Rosan Coppes DWG-voorzitter Jan Bik.