Archief

MIRIAM WINKEL BEZOEKT DERDE WERELDGROEP SOEST EN GRIFTLAND

Miriam Winkel, van de organisatie Seed-Samburu, is enkele dagen vanuit Kenia naar Nederland gekomen. Ze heeft niet alleen de Derde Wereldgroep Soest bezocht, maar ook het Griftland College. Ze is daar alle tweedeklassers persoonlijk gaan bedanken voor hun inzet voor de straatactie op vrijdag 10 oktober. Bij die gelegenheid hadden de leerlingen maar liefst 7200 euro opgehaald. Een enorm succes!

Persoonlijk ging Miriam de klassen langs (staand links op de foto). Ze vertelde in elke klas dat ze enorm onder de indruk was van de acties van de leerlingen. Het is namelijk niet zo maar gewoon dat jonge mensen hier zich inspannen voor onbekende arme mensen in een ver, vreemd land!

Aan de Samburu had ze verteld dat leerlingen in Nederland, in Soest, op de straten allerlei dingen verkochten voor hén! Ongeloof bij de Samburu! 'Gaan blanke mensen dan zo maar op straat dingen verkopen? Dat doen toch alleen maar zwarte mensen?! En die kennen ons toch helemaal niet? Waarom doen ze dat?'

Miriam  Winkel vertelde dat ze van plan is op de vrachtwagen, die gekocht gaat worden van het bijeengebrachte geld, met grote letters GRIFTLAND COLLEGE te schilderen. 'Dan rijdt vanaf nu een aandenken aan jullie op en neer vanuit Noord-Kenia naar Nairobi.' Dit voornemen kreeg in alle klassen een warm applaus!

dwg_miriam_winkel_bezoekt_tweedeklassers__griftland_19.12.08_s.jpg