Archief

DAVERENDE FEESTAVOND VAN JUBILERENDE DERDE WERELDGROEP SOEST

dwg_soest_25_jaar_logo.jpgDe Derde Wereldgroep Soest heeft feest gevierd. En hoe! Op vrijdagavond de 14de november rinkelden in de aula van het Griftland College de ruiten door het tromgeroffel en sprongen de dansers van dansgroep Zaouli (foto) woest in het rond. Het was soms voor het overwegend wat oudere publiek wat veel van het goede. Maar de sfeer was optimaal en wie gaat er dan vitten?


Door Leo Weusten


De algemene waardering was er een van grote erkenning voor het werk van de DWG. In de 25 jaar van haar bestaan zijn er toch maar vele duizenden arme mensen in ontwikkelingslanden beter van geworden. En dáár gaat en ging het toch om?

De zaal was intiem-gezellig aangekleed met kraampjes, bonte doeken en planten. Burgemeester Arie Noordergraaf opende de avond met een korte toespraak en hij kreeg het eerste exemplaar aangeboden van de jubileumbrochure. Hij vond dat het de opdracht is van de lokale overheid zulk particulier initiatief als dat van de DWG Soest financieel te steunen.

dsc00231_danseressen_feestavond_dwg_14.11.08_site.jpgDie brochure overigens ziet er zonder meer creatief en professioneel uit, voor een belangrijk deel dankzij de inzet van Hans Scholte. Die heeft  zich in veel meer opzichten zeer betrokken getoond bij de DWG. Aan Hans Kruiswijk (Soest Nu), Aad Post (Soester Courant) en Jan Visser werd dank gebracht voor hun bijdragen.

dwg_25_jaar_14.11.08_dsc00146_mama_josephine.jpgHet hoogtepunt, niet gepland, maar toch, was het moment van de tranen van Mama Josephine Bakhita (foto), die door Annemarieke Koch spontaan werd geëerd voor haar ongelooflijk mooie werk voor gehandicapte kinderen in Tanzania. 

Rob Duit, directeur van de onderbouw van het Griftland College, maakte de opbrengst bekend van de jaarlijkse actie van de tweedeklassers. In één vrijdagochtend hebben zij 7200 euro binnengehaald voor het straatarme herdersvolk van de Samburu in Kenia.dsc00191_rob_duit_overhandigt_cheque_aan_joke_everts_site.jpg Rob Duit overhandigde symbolisch het bedrag aan Joke Everts (foto), vriendin van Miriam Winkel, de oprichtster van SEED (Stichting  Samburu Empowerment and Education). Joke Everts bedankte in een kort, maar kernachtig woordje op vriendelijke en enthousiaste wijze voor die uitzonderlijke bijdrage. De feestrede werd uitgesproken door Kees Waagmeester. Hij memoreerde, als ervaringsdeskundige, dat  in de loop van de jaren de kijk op ontwikkelingswerk geëvolueerd is in de richting van ‘Gelijkwaardigheid en Wederkerigheid’. De feestavond had niet zo’n succes kunnen worden zonder het gebak, de drankjes, de biologische hapjes en de medewerking van vele vrijwilligers . Al met al een feestavond, de jubilerende DWG Soest waardig! <