Archief

ACTIEDAG TWEEDE KLASSEN GRIFTLAND COLLEGE GROOT SUCCES

De jaarlijkse actiedag van tweedeklassers van het Griftland College in Soest was een groot succes. De opbrengst van een ochtend lang klussen en lekkernijen verkopen was overweldigend. Aan het eind van de ochtend kon een bedrag van ruim € 5.500 worden overhandigd aan de enthousiaste bestuursleden van de Derde Wereldgroep Soest. Zij toonden zich zeer dankbaar met het resultaat.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben op vrijdag 14 oktober het vuur uit hun sloffen gelopen voor de bouw van toiletfaciliteiten voor de Golden Child Community School in Tagadzi, in de oostelijke Volta Regio in Ghana. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden.

Na een goede voorbereiding op school en thuis gingen de enthousiaste leerlingen in groepjes op stap. Sommige leerlingen verkochten lekkernijen in de school, anderen trokken erop uit naar de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten/Spakenburg.

De leerlingen hadden veel verschillende manieren bedacht om geld te verdienen: van het verkopen van allerhande lekkernijen en het ophalen van statiegeldflessen, tot het schoonmaken van stallen en het wassen van auto's. Kortom, een gevarieerd en succesvol programma, waarvoor de leerlingen zich met hart een ziel inzetten.

Onder leiding van de mentoren werd na afloop het vele geld geteld en werden de enthousiaste verhalen aangehoord. Uiteindelijk kon aan het eind van de ochtend het mooie geldbedrag worden overhandigd aan de Derde Wereldgroep Soest (DWG). Een geweldig resultaat voor de kinderen in Tagadzi.

De dag had niet zo succesvol kunnen verlopen zonder de medewerking van de leerlingen en hun ouders en ook niet zonder de vrijgevigheid en de leuke reacties van de voorbijgangers in de winkelstraten. Tot volgend jaar!

Griftland550