Archief

ACTIEDAG TWEEDE KLASSEN GRIFTLAND COLLEGE GROOT SUCCES

DSC 0915

De jaarlijkse actiedag van leerlingen van de tweede klassen van het Griftland College in Soest was een groot succes. De opbrengst van een ochtend lang klussen en lekkernijen verkopen was overweldigend. Aan het begin van de middag kon een bedrag van bijna 5.700 euro worden overhandigd aan het bestuur van de Derde Wereldgroep Soest (DWG). Zij toonden zich zeer dankbaar met het resultaat. 

DSC 0407

Tweedeklassers van het Griftland College.

De leerlingen uit het tweede leerjaar van het Griftland College hebben de laatste vrijdag voor de herfstvakantie het vuur uit hun sloffen gelopen voor de uitbreiding van de Charles Lwangaschool voor de kinderen in de sloppenwijk van Katwe in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Met een startkapitaal van 1 euro diende een royale bijdrage aan dit project verdiend te worden.

Goede voorbereiding

Na een goede voorbereiding op school en thuis gingen de enthousiaste leerlingen in groepjes op stap. Sommige leerlingen verkochten lekkernijen in de school, anderen trokken erop uit naar de winkelstraten van Baarn, Soest en Bunschoten. De leerlingen hadden veel verschillende manieren bedacht om geld te verdienen: van het verkopen van allerhande lekkernijen en het maken van muziek, tot het wegbrengen van boodschappenkarretjes en statiegeldflessen. Een gevarieerd en succesvol programma, waarvoor de leerlingen zich met hart en ziel inzetten.

Enthousiaste verhalen

Onder leiding van mentoren werd 's middags het vele geld geteld en werden de enthousiaste verhalen aangehoord. Uiteindelijk kon aan het einde van de dag het mooie geldbedrag worden overhandigd aan de DWG. Een geweldig resultaat voor de kinderen van Kampala.

Leuke reacties

De dag had niet zo succesvol kunnen verlopen zonder de medewerking van de leerlingen, hun ouders, de winkeliers en de gemeenten en natuurlijk ook niet zonder de vrijgevigheid en de leuke reacties van de voorbijgangers in de winkelstraten. Tot volgend jaar... 

DSC 0917 

DSC 0921

DSC 0923

Griftlanders in actie op de laatste vrijdag voor de herfstvakantie 2015.

DSC 0410

 DWG-voorzitter Jan Bik toont de cheque, omringd door Wim Mann, Annemarieke Koch en penningmeester Erica Hoksbergen (r.).