Archief

DERDE WERELDGROEP SOEST VIERT 30-JARIG JUBILEUM

DSC 0414

Afgelopen vrijdag vierde de Derde Wereldgroep Soest in een gezellig versierde aula van het Griftland College haar 30-jarig bestaan. Veel donateurs en andere gasten genoten van een deels serieuze, deels lichtvoetige avond.

Na het welkom door voorzitter Jan Bik, overhandigde Rob Duit de cheque van € 6075,- het bedrag dat de tweedeklassers van het Griftland College vlak voor de herfstvakantie hadden verdiend voor de bouw van een school in de Oegandese hoofdstad Kampala.

Aangename verrassing

Tot onze aangename verrassing kwam onverwacht wethouder Rosan Coppes de DWG Soest namens het gemeentebestuur feliciteren met deze mijlpaal. Zij bracht een paar flessen heerlijke ‘gemeentewijn’ mee en prees de DWG voor haar volhardendheid om ook na dertig jaar nog steeds met enthousiasme voor mensen in de Derde Wereld bezig te zijn.

Opmerkelijke filmbeelden

Natasja Insing van Wilde Ganzen en Janneke Juffermans van ID Leaks brachten vervolgens aan de hand van opmerkelijke filmbeelden haarfijn aan het licht welke ideeën nog steeds in onze hoofden zitten over ‘die arme mensen daar’. De zaal discussieerde levendig mee en de conclusie was, dat we veel meer moeten benadrukken wat er goed gaat bij ontwikkelingsprojecten en vooral ook, dat de mensen niet zielig zijn, maar juist de kracht tonen om met een beetje hulp verder te komen in het leven.

De Spekmen

Na de pauze, waarin de verkoopstands van de Wereldwinkel en de DWG druk bezocht werden, was het woord aan Patrick Spekman, op de piano begeleid door Robert Kempen, samen bekend als de Spekmennen. In een vrolijke conference, met over elkaar heen buitelende gedachten, associaties, liedjes en sketches stond de jarige Derde Wereldgroep Soest centraal. De voorzitter werd met een langdurige knuffel gefeliciteerd en ook de andere bestuursleden werden ludiek in het zonnetje gezet. Voor de kunstwerken van Leo Weusten, die in oktober na 20 jaar afscheid van de DWG nam, bleek zelfs al een plek gereserveerd in het Rijksmuseum, in de buurt van Vermeers Melkmeisje, Leo’s favoriet. De zaal deed enthousiast mee met de gekke invallen van het tweetal en was het volmondig eens met het op rijm gezette eerbetoon aan de 30-jarige DWG.

Het bestuur van de Derde Wereldgroep Soest kijkt terug op een zeer geslaagde avond en gaat opgewekt verder met zijn werk.  

ERICA HOKSBERGEN

DSC 0434

Rob Duit (r.) heeft de cheque aan DWG-voorzitter Jan Bik overhandigd.

DSC 0442

Wethouder Rosan Coppes biedt Jan Bik 'gemeentewijn' aan. Rechts Marian Dubourq van de DWG.

DSC 0449

Janneke Juffermans (l.) van ID Leaks en Nastasja Insing van Wilde Ganzen. 

DSC 0480

De Spekmennen: Patrick Spekman en pianist Robert Kempen.

DSC 0482

Leo Weusten (r.) wordt gefeliciteerd door Patrick Spekman.

DSC 0455 

De stand van de kunstwerken van Leo Weusten.

DSC 0470

Erica Hoksbergen dankt de Spekmennen. 

DSC 0456

Als altijd was de Soester Wereldwinkel van de partij op de DWG-avond van 29 november 2013. 

 DSC 0429

De expositie van grepen uit 30 jaar DWG.